NIEUWLEUSEN – Bij een korte maar hevige brand op de zolder van een woning aan het Zwartewaterland is zondagochtend vroeg een 22-jarige man om het leven gekomen. Zijn jongere broer heeft ook zijn slaapkamer op zolder, maar was op dat moment niet thuis hoewel dat normaal gesproken wel het geval is.

De familie werd zondagochtend rond kwart over vijf gewaarschuwd door de buren die op de ramen bonsden en stenen tegen het glas gooiden. De ouders konden op tijd ontkomen. De vader heeft nog geprobeerd op zolder te komen, maar moest opgeven vanwege de rook en de vlammen.

De ouders en hun jongste zoon die tijdens de brand niet thuis was, zijn opgevangen door familieleden verderop in de buurt. De jongste (minderjarige) zoon is zondagmiddag verhoord. Omdat volstrekt onduidelijk is wat er is gebeurd, ziet de politie hem als een belangrijke schakel in het verhaal.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland is de brand op zolder ontstaan, maar moet onderzoek uitwijzen hoe dat is gebeurd. Binnen het dorp is geschokt gereageerd op de dood van de jonge Nieuwleusenaar.