LEMELERVELDKulturhus De Mozaïek in Lemelerveld en De Spil in Nieuwleusen hadden er al een en sinds donderdagmiddag heeft Dalfsen ook een infopunt. De bibliotheek in De Trefkoele+ is de locatie en donderdagmiddag verrichtten wethouder Jan Uitslag en biebdirecteur Anke Bruggeman de opening. Bij het infopunt kunnen inwoners met allerhande vragen over zorg en welzijn terecht zonder dat ze tegen allerlei burocratische regels aanlopen.

Het infopunt in Lemelerveld werd vorige maand geopend. Toen al bevestigde Anke Bruggeman, directeur van de gezamenlijke bibliotheken in de gemeente Dalfsen, tegenover Vechtdal FM / VechtdalLeeft TV dat de opening van een dergelijk informatiepunt in het dorp Dalfsen aanstaande was.

Het infopunt is een nieuwe plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over zorg en welzijn, maar ook over allerlei activiteiten die in het kulturhus te doen zijn. Of het nu gaat om persoonlijke, praktische, complexe of eenvoudige vragen, met elke vraag kan men bij het Infopunt terecht. Hoofddoel is om mensen te helpen die niet direct naar een zorg- of ondersteuningsorganisatie willen stappen. Bijvoorbeeld omdat ze niet precies weten waar zij met hun vraag terecht kunnen of omdat ze denken dat hun hulpvraag niet zwaar genoeg is. Ook kan het zijn dat ze eerst willen kijken of er geen andere oplossingen zijn of hebben ze gewoon hele praktische vragen. Ook dan is het infopunt dé plek waar inwoners terecht kunnen.

Het infopunt in De Trefkoele+ is geopend op werkdagen. Kijk voor de openingstijden op www.bibliotheekdalfsen.nl