(De markt in Dalfsen in 1961 (herkomst foto onbekend)

 

 

VECHTDAL – De weekmarkten in Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen op respectievelijk dinsdag, donderdag en zaterdag, gaan vooralsnog gewoon door. Dat heeft alles te maken met het feit dat de markten net als groentezaken, boeren en supermarkten deel uitmaken van de voedselketen. Dat wordt gemeld door de Ommer marktmeester Jan Hofstede en de gemeente Dalfsen.

“Op de markt in Ommen staan overal flyers die het publiek oproepen tot het bewaren van afstand tot elkaar en de marktkooplui. De markt is ook ruimer opgezet dan te doen gebruikelijk. Afgelopen dinsdag verliep alles vlekkeloos. Men hield zich goed aan onze oproep”, aldus Jan Hofstede die sinds jaar en dag marktmeester is in Ommen.

Ook de markten in Dalfsen en Nieuwleusen gaan gewoon door en ook daar geldt dat klanten een onderlinge afstand van 1,5 meter tot elkaar moeten bewaren. In de normale opstelling zou dat niet mogelijk zijn, dus worden de kramen verder uit elkaar geplaatst. Markeringen zorgen ervoor dat men op gepaste afstand van elkaar in de rij kan staan. In beide gemeenten geldt dat op de markt gekochte etenswaren niet ter plekke mogen worden geconsumeerd. Alleen afhalen is toegestaan.

De markt op de Markt in Ommen is elke dinsdag van 08.00 tot 13.00 uur. Op de markt op het Kerkplein in Dalfsen kan het publiek donderdag van 08.30 tot 12.30 uur terecht. De weekmarkt op de Grote Markt in Nieuwleusen wordt zaterdag van 08.30 tot 12.30 uur gehouden.