Maurits von Martels en Malik Azmani voor de Hofvijfer in Den Haag (aangeleverde foto)

 

VILSTEREN – Het Tweede Kamerlid Maurits von Martels en Europarlementariër Malik Azmani beleefden zaterdag hun vierde meet & greetjaar. Plaats van handeling was als vanoudsherberg De Klomp in Vilsteren.

De twee politici wonen in het Vechtdal en werken respectievelijk in Den Haag en Brussel. Tijdens de steevast goed bezochte meet & greets wordt het tweetal gevoed met meningen, gevoelens en suggesties van mensen uit de regio. De portefeuille van Van Martels (glastuinbouw, gewasbescherming, biotechnologie, natuur, visserij, milieu, circulaire economie, vrijetijdseconomie en sport) is gerelateerd aan zeer actuele thema’s zoals stikstof. Malik Azmani is de eerste vice fractievoorzitter van Renew Europe, de derde grootste fractie in het Europees Parlement, waar grote thema’s als de Brexit, klimaattransitie, migratie, buitenland- en veiligheidsbeleid, maar ook de meerjarenbegroting van betekenis zijn voor het Vechtdal.

Er was veel aanloop en de onderwerpen waren divers. Bezoekers die niet op camera of voor de microfoon wilden reageren, vonden in de twee politici goede luisteraars. Onderwerpen die voorbij kwamen waren het plantenpaspoort en opmars van steenmarters en hoe die met behulp van geur uit de woonomgeving van de mens kunnen worden verdreven. Robbin Hutten, voorzitter van Plaatselijk Belang Witharen, was op verzoek van de redactie van Vechtdal FM en VechtdalLeeft TV naar De Klomp gekomen vanwege de kwaliteitslag die het buurtschap Witharen binnenkort gaat maken: er worden 11 woningen gebouwd. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid. Ad Lagas, voorzitter van zonnestroomcoöperatie Vinkenbuurt, kwam vertellen over de vorderingen van het zonnepark waarin inwoners binnen de postcoderoos van Vinkenbuurt kunnen participeren.