Een schip op het droge, een van de vele bouwsels op het festivalterrein (eigen foto)

 

DALFSEN – De opbouw van het festivalterrein aan de Brinkweg ging gepaard met wind en regen, maar het kwam allemaal goed. De officiële opening met een lange stoet kinderen op woensdagmiddag verliep volgens de organisatie op rolletjes. Of de bezoekers er ook zo over dachten toen ze tijdens die ceremonie de paarden op zich af zagen komen, wagen we te betwijfelen, maar het ging allemaal goed.

Voorafgaand aan de eigenlijke opening troffen de kinderen publiek, diverse theateracts en verhalenvertellers. Het verhaal bouwde al dansend en zingend op naar de ceremonie, die een meer spirituele inslag had. Alle bezoekers zaten in een kring om een vuur dat was ontstoken door de Braziliaanse shamanen Paje en Txana die wereldwijd bekend staan om hun ceremonies.
Daarna ging het echt los. Na een harde regenbui gingen de podia open en lieten de eerste dansende mensen zich zien bij de Machine Elves en op Monkeytown. Voor de rest van de week ziet de weersvoorspelling er goed uit. Dat en een boordevol programma maken het nu al tot een onvergetelijke editie. The Living Village Festival duurt tot en met zondag.

 

Audiofragment: sfeerimpressie op monkeytown

 

Audiofragment: aan de klets met Dennis over rituelen en reiniging