DALFSEN – Bezwaar tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport? Actiegroep HoogOverijssel heeft een speciale website (www.zienswijzelelystadairport.nl) in de lucht gebracht waar iedereen razendsnel en gemakkelijk bezwaar kan maken. Dat moet wel voor 21 februari gebeuren.

Binnen enkele maanden neemt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat namelijk een besluit over Lelystad Airport. Als het Flevolandse vliegveld voor de herziening van het luchtruim open gaat, dan worden Salland (waaronder ook het Vechtdal), de regio Zwolle en de Kop van Overijssel geconfronteerd met grote geluidsoverlast van dalende en opstijgende vliegtuigen.

Welnu, HoogOverijssel wil dat rampscenario voor zijn en kiest voor een nieuwe manier van actievoeren en roept de inwoners van genoemde regio’s op om massaal digitaal een bezwaarschrift of zienswijze in te dienen tegen het voornemen van de minister. Dit moet wel vóór 21 februari gebeuren. Via de speciale website, een initiatief van de gezamenlijke actiegroepen in Overijssel, Gelderland, Friesland, Drenthe en Flevoland, kan men vliegensvlug bezwaar maken tegen Lelystad Airport en de laagvliegroutes in het bijzonder. Wie dat wil kan de standaardtekst bewerken of aangevullen. Daarna kan men het bezwaar met één druk op de knop digitaal doorsturen naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Dalfsenaar Leon Adegeest, mede-oprichter van HoogOverijssel: “Voor veel dorpen en plaatsen in onze regio betekent Lelystad Airport het einde van de stilte. Bij ons kun je nu ’s avonds laat een speld horen vallen. Straks is er een paar keer per uur een Boeing te horen. Dat hoort niet en het past niet bij het groene en landelijke karakter van onze streek. Wat we eenmaal kwijt zijn, komt nooit meer terug.”

Volgens HoogOverijssel is het nog niet te laat om bezwaar te maken. Dan kan dus via https://www.zienswijzelelystadairport.nl