(afbeelding: Coöperatie Vinkenbuurt Stroomt)

 

 

VINKENBUURT – Coöperatie Vinkenbuurt Stroomt. Zo heet het collectieve zonnestroomproject in Vinkenbuurt dat werkt volgens het principe van de postcoderoos. Met andere woorden: inwoners van Vinkenbuurt, Nieuwleusen, de kern Dalfsen, Witharen, Ommen, Balkbrug en Dedemsvaart kunnen participeren in het energieproject en elektra afnemen die regionaal is opgewekt. Om precies te zijn op de daken van de stallen van melkveebedrijf Arno van Spijker aan de Koloniedijk in Vinkenbuurt. Daar worden bij voldoende animo liefst 2200 panelen neergelegd.

Een uitkomst voor hen die willen overschakelen op groene stroom, maar niet de ruimte of financiële middelen hebben om het eigen dak vol te leggen met panelen. Deelnemen kan al vanaf 25 euro per paneel en dat lage instaptarief maakt het voor veel mensen interessant.

Vorig jaar werd Coöperatie Vinkenbuurt Stroom opgericht en nu breekt het moment van de waarheid aan. Slaagt men erin voldoende deelnemers te vinden om het project handen en voeten te geven? Welnu, om dat te bereiken staan er informatiebijeenkomsten gepland waar alle ins en outs uit de doeken worden gedaan. De eerste is vandaag om 20.00 uur in gebouw Irene aan de Balkerweg 56 in Witharen. Ommenaren kunnen maandag 20 januari voor meer informatie terecht bij Flater aan de Markt 18 of donderdag 23 januari bij Café Calluna aan de Stouweweg 5. Dinsdag 28 januari kunnen de inwoners van Balkbrug zich laten informeren en wel in ’t Trefpunt aan de Meppelerweg 34. De laatste bijeenkomst staat voor donderdag 30 januari in de agenda. Die wordt gehouden in ‘t Witte Peerd aan het Westeinde 5 in Nieuwleusen.

Voor alle bijeenkomsten geldt: de inloop is vanaf 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Zonnestroomboer Arno van Spijker is ook aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.vinkenbuurtstroomt.nl

VechtdalLeeft TV sprak vorig jaar met coöperatie-voorzitter Ad Lagas over het project in wording.