(foto: www.hartvoorauto’s.nl)

 

 

BINNENLAND – De verkoop van het landgoed van Robert-Jan Mastenbroek van crowdfundingsite Dream or Donate staat op losse schroeven. De advocaat van de gedupeerden heeft bevestigt dat er beslag is gelegd. Beslaglegging wordt gezien als een perverse prikkel om betaling af te dwingen. De luxe woonboerderij met opstallen en grond in Witharen staat voor 1,1 miljoen euro te koop. Op het geheel rust een hypotheek van 905.000 euro. Uit het oogpunt van privacy wilde hypotheekverstrekker Rabobank niet reageren op het nieuws van de beslaglegging.

Vorige week maakte Broer Rasta, het pseudoniem van Robert-Jan Mastenbroek, als blijk van goede wil 25.000 euro over op de derdengeldrekening van advocatenkantoor De Vries & Kasem in Amsterdam. Om geld te genereren verkocht hij het merendeel van zijn spullen op Marktplaats. Wat rest zijn drie advertenties van respectievelijk een antieke spiegel, een dekenkist en een handgemaakt wijnrek.

De advertentie van de hybride sportauto van het merk Fisker is van de site verdwenen. Dat suggereert dat de wagen is verkocht, maar volgens de RDW is de vierdeurs limousine niet overgeschreven op naam van iemand anders. Een andere mogelijkheid is dat de termijn van de advertentie is verstreken en dat deze opnieuw wordt geplaatst. Voor autoadvertenties op Marktplaats moet worden betaald. Mastenbroek is de tweede eigenaar van de Fisker Karma en kocht deze op 29 december 2015. De bolide was toen krap drie jaar oud.

Vechtdal FM heeft Robert-Jan Mastenbroek meerdere malen op diverse manieren om een weerwoord gevraagd, maar helaas tevergeefs. Wel verklaart hij op het communicatiekanaal Slack dat hij geen verdachte is en onthoudt zich verder van ieder commentaar.

 

Het landgoed in Witharen ligt er mistroostig bij. Volgens de klok op foto 2 is het geen 5 voor 12, maar 10 over 12. Ondanks het feit dat de buitenverlichting brandt, zien veel gedupeerden het somber in. (eigen foto’s)