DALFSEN – De traditionele nieuwjaarsduik bij het strandje in Bellingweer zit er aan te komen. Morgen, 1 januari 2019, om 14.00 uur is het zover. Het is de vijfde editie, ook nu weer op touw gezet door stichting ALS. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.
Op 1 januari van dit jaar gingen ruim tachtig deelnemers de Vecht in die met het uur steeg. Dusdanig zelfs dat de dranghekken bijna onder het wateroppervlak verdwenen.
Vanzelfsprekend vervult Henk Borgmeijer morgen weer de rol van speaker. De warming-up voor de deelnemers wordt verzorgd door Ina Linthorst. Alle deelnemers hebben zich laten sponsoren om daarmee een vuist te maken tegen ALS. En wie niet duikt? Welnu, die dokt. Dat is althans het motto. Samen met leden van Toerclub Dalfsen is Jan Ardesch bezig om zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen en dat geldt ook voor Ronald Kamphuis (Jumbo) en fotograaf Paul Bink.
Op 29 mei 2019 gaat het Team Dalfsen voor het zevende achtereenvolgende jaar de Mont Ventoux op. Het doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om onderzoeken naar het ontstaan en behandelen van ALS te financieren.