De officiële legging van de vloerplaat (foto: Evert Jan Pasman)

 

 

DALFSEN – Een bijzonder moment aan de Trechterbeker in het tweede bouwdeel van de wijk Oosterdalfsen. Daar werd donderdagmiddag de laatste vloerplaat gelegd van een blok woningen. Dat gebeurde door enkele toekomstige bewoners, wethouder Ruud van Leeuwen, directeur Robert Waarsing van woonstichting Vechthorst en de directeur van bouwonderneming Vastbouw. Ad Goudzwaard, de verkopende makelaar, keek vanaf een afstandje toe.

In opdracht van Vechthorst bouwt Vastbouw daar 44 huurwoningen. waarvan 32 eengezinswoningen en 12 huizen volgens het concept ‘slapen en baden’. Daarnaast komen er 15 koophuizen: 9 eengezinswoningen en 6 zogenoemde microwoningen. Die microwoningen hebben een oppervlakte van 30 vierkante meter op de begane grond en een verdieping van 15 vierkante meter.
Ad Goudzwaard: “De belangstelling voor dit type woning was zeer groot. Ze waren in een mum van tijd allemaal verkocht.” Niet verwonderlijk, want de prijs van 140.000 euro brengt ze binnen het bereik van zowel starters als alleenstaande ouderen. De eengezinswoningen zijn ruimer van opzet en vanzelfsprekend duurder. Alle huizen in de wijk Oosterdalfsen zijn gasloos. Ze worden verwarmd via warmtepompen. Elektra wordt voor een deel opgewekt met zonnepanelen op de daken.

Wie geïnteresseerd is in een huurwoning kan contact opnemen met woonstichting Vechthorst.

Collega Evert Jan Pasman van VechtdalLeeft TV was erbij.