DALFSEN – Ingeklemd tussen de Brinkweg de Vecht ligt het terrein waar de derde editie van The Living Village Festival wordt gehouden. Tot en met zondag kunnen bezoekers terecht. Woensdag konden de inwoners van de gemeente Dalfsen tegen gereduceerd tarief het festivalterrein op. Dit jaar is het festival compacter van opzet dan voorgaande keren.

Het doorgaan van het festival hing er vorig jaar om. Financieel verkeerde de organisatie in zwaar weer. De kosten voor beveiliging waren flink de pan uitgerezen. Een crowdfundingactie leverde 25.000 euro op waarna alle seinen op groen konden.
Nog steeds zijn de initiatiefnemers vast van plan een ecodorp (het levende dorp) te realiseren. The Living Village Festival wil mensen verbinden van lokaal tot internationaal en elkaar inspireren en motiveren om anders met elkaar en deze planeet om te gaan. Vandaag kunen alle inwoners uit de gemeente Dalfsen tegen gereduceerd tarief een kijkje komen nemen. Naar huis om t eten is niet nodig, want er staan plenty eetgelegenheden met vegetarische en biologische producten. Tijdens het avondprogramma treden er lokale en regionale bands op aan de Vecht.

Bij zijn afscheid vroeg voormalig burgemeester Han Noten om een gift voor Sheltersuit, een organisatie die mensen in nood helpt aan waterdichte overlevingspakken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Er kwam ruim 4000 euro binnen. Sheltersuit is ook vertegenwoordigd op het festival.Wie een toegangskaartje heeft kan gratis kan deelnemen aan workshops en activiteiten die in het teken staan van natuurbeleving, milieueducatie, duurzaamheid, muziek, gemeenschapsvorming, theater, spel, kunst en ambachten. Meer informatie op https://thelivingvillagefestival.org/