Het verzorgingshuis dat momenteel volop wordt gerenoveerd (foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

DALFSEN – De vrijwilligers van stichting Vrienden Oost-Europa vertrekken volgende week zondag naar Roemenië om daar op diverse plekken hulpgoederen af te leveren. Tuinzaden bijvoorbeeld, maar ook geld zodat de bevolking ter plekke inkopen kan doen wat goed is voor de plaatselijke economie.

Na een succesvolle oliebollenactie in december vorig jaar is de renovatie van het verzorgingshuis in Badeni in volle gang. Dat geeurt met lokale bedrijven en werknemers. De cv-ketel is vervangen en in alle vertrekken zijn nieuwe radiatoren geïnstalleerd. Binnenkort gaan er vanuit Nederland 40 ziekenhuisbedden met matrassen op transport naar Roemenië. Het verzorgingshuis is één van de projecten van de stichting.

De reis die donderdag aanvangt, wordt altijd vroeg in het voorjaar gepland. Dat is in verband met de tuinzaden die de vrienden uit Dalfsen bij zich hebben. Deze worden afgeleverd bij gezinnen die een eigen tuin hebben waar ze groenten verbouwen en bijen houden.

Het verslag van de reis die vorig jaar werd gemaakt is terug te zien in de link hieronder. Wie de stichting wil ondersteunen kan dat doen door een bijdrage te storten op bankrekeningnummer NL02RBRB0850518792 ten name van Stichting Vrienden Oost-Europa.

Eindverslag reis door Roemenië met Stichting Vrienden Oosteuropa