(foto: PvdA Dalfsen/Zwolle)

 

 

OVERIJSSEL – De zogenoemde fietssnelweg tussen Zwolle en Hardenberg krijgt langzaam vorm. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verwacht dat de realisatie van het hele traject een kleine acht jaar zal gaan duren. De aanleg van het eerste deel tussen Dalfsen en Zwolle (en vice versa) lijkt echter dichterbij dan ooit.

De snelle route tussen Dalfsen en de Overijsselse hoofdstad krijgt twee aftakkingen: via de stuw Vechterweerd richting Berkum, terwijl de grote stroom via een breed fietspad langs de Hessenweg richting Zwolle-Noord. Op deze weg gaat een maximum snelheid gelden van 60 kilometer per uur. Wethouder Ruud van Leeuwen: “Omdat het fietspad gescheiden wordt van landbouw- en snelverkeer is dat veiliger voor de fietsers en kunnen forensen zich sneller van a naar b verplaatsen.” Om de fietsers nog verder tegemoet te komen wordt speciaal asfalt gebruikt met een lage rolweerstand.
Hoe het financiële plaatje van het traject tussen Dalfsen en Zwolle er gaat uitzien wordt medio december bekend gemaakt. De kosten worden gedragen door de gemeenten Dalfsen en Zwolle en de provincie Overijssel.

 

Audiofragment: wethouder Ruud van Leeuwen over de aanleg van de eerste fase van de fietssnelweg tussen Zwolle en Hardenberg