Rick Brink te midden van zijn tegenstrevers tijdens het programma ‘Minister van Gehandicaptenzaken, gepresenteerd door Lucille Werner (foto: KRO/NCRV)

 

BINNENLAND – Naast zijn baan bij Dion Salaris Bureau heeft de kersverse minister van Gehandicaptenzaken nu ook zijn voorzitterschap van de CDA-fractie in de raad van Hardenberg opgegeven. Rick Brink heeft het namelijk razend druk en om zijn ambities waar te maken wil hij zich komend jaar volledig focussen op zijn nieuwe functie. Overigens blijft hij zich wel inzetten als raadslid, al was het alleen maar omdat heel veel mensen vorig jaar hun stem op hem uitbrachten.

De komende periode wil Rick Brink laten zien dat hij van meerwaarde is. De Hardenberger vertegenwoordigt bijna twee miljoen mensen in ons land met een beperking. Daar wil hij zich volledig voor inzetten. Met ingang van 22 juli komt hij fulltime in dienst van de samenwerkende omroepen KRO/NCRV die de verkiezing minister van Gehandicaptenzaken uitschreven.

De inwoner van Hardenberg bevindt zich momenteel veel in Den Haag en voert overal in het land overleg met zorginstellingen, mensen uit de gehandicaptendoelgroep en de overheid. Met minister Hugo de Jonge wisselt hij geregeld van gedachten.