(afbeelding: Getty Images / bewerking: RTV Oost)

 

 

VECHTDAL – De lokale omroep Vechtdal FM besteedt vandaag tussen 19.00 en 22.00 uur in een rechtstreeks radio-uitzending aandacht aan het coronavirus. Welke omvang heeft het virus inmiddels en wat kunnen we nog verwachten? In Dalfsen en Ommen zijn de eerste besmettingen inmiddels vastgesteld.

Er wordt onder meer gesproken met burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen, voorzitter Annemieke Wissink van de PvdA-Statenfractie, het CDA-Tweede Kamerlid Joba van den Berg, loco-burgemeester Martijn Breukelman van de gemeente Hardenberg, alsmede locatiecoördinator Sharon Broekroelofs van basisschool Het Natuurrijk in Vilsteren en verpleegkundige infectieziekten Gerda Curfs van de GGD IJsselland. Ook Wladimir Nijenhuis van de Dalfser Stichting Joris Bezorgt komt aan het woord. Namens Joris Bezorgt brengen Joel en Joris groenten, fruit en brood tot aan de voordeur. Een uitkomst in tijden van crisis. De maatregelen treffen ook de horeca in het Vechtdal. Daarover praten we met Marc Koggel van hotel restaurant De Barones in Dalfsen.

Vechtdal FM is te ontvangen via 105.9 en 106.3 en via de kabel in Dalfsen en Ommen op 104.1 en in Lemelerveld op 106.7, alsmede via internet en verschillende telefoon apps. Caywai: kanaal 785, Solcon: kanaal 1809
KPN/Telfort/XS4ALL: kanaal 1113 (witte afstandsbediening)
KPN/Telfort/XS4ALL/XMS/Edutel/Vodafone/Fiber.nl/Stipte/Lybrandt: kanaal 3094 (zwarte afstandsbediening), Ziggo: kanaal 918, kanaal 1918 of kanaal 2918 (kanaalnummer is afhankelijk van de gebruikte decoder/cam module)

De collega’s van VechtdalLeeft TV gingen alvast de straat op en peilden de mening van het publiek in Ommen.