Je kunt ons programma meemaken op diverse manieren:

  • via de ether op 105.9 FM of 106.3 FM
z
  • via de app ‘TuneIn Radio’

Rocktrax

Hosted by: Arnold Compagner

14 Maart 1992 was de eerste uitzenddag van Radio Nieuwleusen, op 15 Maart was Rocktrax voor het eerst te horen op deze zender met toen nog presentator Siem Riezebosch. Na enkele maanden verhuisde Rocktrax van de zondagmiddag naar de zaterdagavond. In 1993 meldde Arnold Compagner zich aan bij Radio Nieuwleusen. 5 Juni 1993 viel hij voor het eerst in voor Siem en toen Siem in September van dat jaar met Rocktrax stopte nam Arnold de show over. Siem ging naar de zondagavond, om samen met Arie Hekman het Nederlandstalig Hitfestival te presenteren.

Het format van Rocktrax is in het eerste uur voornamelijk classic rock, AOR, Gothic rock, nieuwste singles uit de rockscene, concertinformatie en ook is er ruimte voor progressieve rockmuziek.

In het tweede uur wordt de muziek iets harder, van classic metal/hardrock tot melodische rock/hardrock bands, ook progmetal, punkrock, symfonische metalbands en wat er verder bij past.

Het laatste uur is vol met Heavy metal, thrashmetal, deathmetal, black metal, kortom classics van toen gemixt met de nieuwste releases.

Alle uren Rocktrax zijn verder gevuld met nieuwtjes uit de rock/metal scene, release-informatie en ook is er regelmatig een interview te horen met een band/artiest.

Op de website www.rocktrax.nl staat een overzicht van alle artiesten die in Rocktrax geïnterviewd zijn en ook zijn er interviews terug te horen. Enkele hoogtepunten zijn Ugly Kid Joe, Delain, Within Temptation, The Gathering, Glenn Hughes (oa. Ex-Deep Purple), Bernie Marsden (oa ex-Whitesnake), Monte Pittman (ook gitarist Madonna), Michael Schenker, Keith Caputo, Lacuna Coil en nog vele meer.  Ook zijn op de website playlisten terug te zien en via www.mixcloud.com/rocktrax zijn ook uitzendingen terug te horen.

Kortom, al meer dan 23 jaar op de radio en nog altijd volop actief. Rocktrax van 20.00 – 23.00 uur op Vechtdal FM. Presentatie : Arnold Compagner

www.rocktrax.nl

www.facebook.com/rocktrax

 

Online luisteren

Online luisteren

Onze Twitter