(afbeelding: www.skuytevaert.nl)

 

 

DALFSEN – Een lokaal gebrouwen biertje, huisgemaakte jams, kaas en worst, het kon zaterdag allemaal worden geproefd tijdens een zonovergoten Proef Dalfsen. Op het Kerkplein in Dalfsen kon tevens een voorproefje op de toekomst worden genomen. Hoe ziet die toekomst er uit? Voor uzelf, de gemeente? Van klokslag twaalf ‘s middags tot een uur of acht ‘s avonds kon het publiek aanschuiven bij het ‘Rondje van Dalfsen’, in een mobiel café samen met raads- en collegeleden en ambtenaren. Vanuit de raad waren Inge Haarman en Wim Pessink van Gemeentebelangen vertegenwoordigd, alsmede José Eilert van de PvdA en Gerrit Jan Veldhuis van de VVD. Betaalbare woningen, inbreidingslocaties en behoud van groen en landschap. Dat waren zaterdag de onderwerpen die het publiek inbracht.

Wat leeft er bij u, hebt u ideeën over hoe de gemeente Dalfsen er in de toekomst uit moet gaan zien? De gemeente is benieuwd naar uw visie. In Dalfsen beet het mobiele café zaterdag het spits af. De andere vier kernen volgen zeer binnenkort. Dit gebeurt tijdens druk bezochte evenementen. Nieuwsgierig naar suggesties vanuit de samenleving was burgemeester Erica van Lente zaterdag één en al oor. Ter geruststelling: dat geldt ook daarna.

De gesprekken met de inwoners dienen als inspiratiebron voor het ontwikkelen van een nieuwe toekomstvisie voor Dalfsen. Deze dient de komende tien jaar als kompas.