OMMEN – Omstanders hebben in Ommen twee vrouwelijke zakkenrollers gefotografeerd nadat ze de bankpas van een 74-jarige vrouw probeerden te stelen. De politie heeft de foto’s openbaar gemaakt en hoopt dat iemand de vrouwen herkent. Dat meldt RTV Oost.

De 74-jarige vrouw deed woensdag 4 december boodschappen in het centrum van Ommen. In de winkel stonden twee vrouwen vlakbij haar. Toen de 74-jarige vrouw bij haar huis aankwam doken de vrouwen ineens op. Ze vroegen half in het Engels en een beetje in gebrekkig Nederlands of de vrouw weet waar een apotheek is. De vrouw uit Ommen had toen ineens in de gaten dat haar bankpas niet meer in haar jaszak zat.

Een omstander vertrouwde het niet als hij de twee vrouwen bij de oudere vrouw ziet staan. Hij vroeg wat er aan de hand is waarop de 74-jarige vrouw vertelde dat één van de vrouwen haar bankpas had gepakt en in haar zak had gestopt. De twee vrouwen werden boos, pakten de gekochte plantjes van de vrouw uit Ommen uit de bak van haar rollator en gooiden die op straat. Daarbij werd razendsnel de bankpas van de vrouw teruggegooid in de bak van haar rollator. 

Ook een andere buurtbewoner merkte dat er wat aan de hand is en pakte meteen zijn telefoon. Daarmee lukte het enkele foto’s van de vrouwen te maken, voordat ze zich uit de voeten maakten.

Herken je de vrouwen? Heb je ze eerder gezien? Geef je tips door. 

– Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)

– Stuur de politie Ommen een privébericht op Facebook

– Gebruik het tipformulier

– Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000