ANKUMOmdat de regen de ergste droogte teniet had gedaan ontstak burgemeester Erica van Lente samen met de kersverse PB-voorzitter Wouter Nijentap vrijdagavond het Paasvuur aan de Vossersteeg in het buurtschap Ankum. “Het was heel jammer dat het afgelopen Paasweekend niet kon door de droogte. De risico’s voor een natuurbrand waren te hoog. Nu is alsnog de brand erin gegaan”, aldus burgemeester van Lente met een kopje koffie in de hand. Een zwak windje wakkerde het vuur aan en binnen de korte keren was het tropisch warm en stonden jong en oud op gepaste afstand van het loeiende vuur.

Loonbedrijf Lindeboom en Plaatselijk Belang Ankum, de organisatoren van het Paasvuur, waren blij dat het jaarlijkse evenement alsnog door kon gaan. Het werd een gezellig samenzijn. Er was catering aanwezig en er werd geld ingezameld voor De Strijd van Salland, een organisatie die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenkanker.

De gemeente Dalfsen heeft inmiddels alle organisatoren van de Paasvuren laten weten dat de vlam in de bulten mag. Dat kan in principe tot 6 mei. Deze datum is gekozen in verband met het inzaaien van gewassen.