OVERIJSSEL – Op initiatief van stichting De Overijsselse Molen (SOM) krijgen alle 65 wind- en watermolens in onze provincie een schildje met een zogenoemde QR-code met informatie over de molen in kwestie. Die code kan worden gescand met een mobiele telefoon en geeft rechtstreeks toegang tot de website van de molen. De Westermolen in Dalfsen en molen Den Oordt in Ommen hadden de primeur.

Wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen (de eigenaar van de Westermolen) is blij met het initiatief van stichting Overijsselse Molens: “Het is een mooie manier om met behulp van moderne communicatiemiddelen de kennis van het molenerfgoed in Overijssel te vergroten”. Hij nam zaterdagochtend het schildje met de QR-code in ontvangst. De gemeente Dalfsen telt drie molens, de gemeente Ommen vijf.

Molen Den Oordt, waarin onder meer het Streekmuseum is gevestigd, was de eerste Ommer molen die een QR-code op de gevel kreeg geschroefd. Die eer was voorbehouden aan wethouder Ko Scheele. Volgens de Overijsselse molenstichting zullen dit voorjaar alle molens in Overijssel van een schildje zijn voorzien.

Collega Cees van Esch van VechtdalLeeft TV ging zaterdag de boer op in Ommen. Een impressie ziet u hieronder.