OMMEN – Henk van Pijkeren uit Ommen heeft vanavond een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst genomen. De Ommenaar heeft zich 65 jaar lang ingezet als kerkorganist. 
Annerieke van der Krift schreef er over in regionaal dagblad De Stentor.
Op 15-jarige leeftijd begon van Pijkeren voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zwolle. Daarna werd hij organist voor de Opstandingskerk. Ook begeleidde de organist veel rouw- en trouwdiensten.
Van Pijkeren zat niet stil in de afgelopen 65 jaar. Naast zijn werk als organist was hij secretaris voor de GOV Kring Zwolle. Ook verzorgde hij muziek bij de wekelijkse pauzes in de Plantagekerk. Daarnaast speelde hij bij vieringen in de Zwolse gevangenis en was hij vijf jaar lang werkzaam als vrijwilliger bij verzorgingshuis De Esdoorn in Zwolle.

Van Pijkeren was naast organist ook ouderling voor de Koningskerk in Zwolle-Zuid.  De organist wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Naussau dankzij zijn langdurige inzet voor de samenleving. De onderscheiding werd vanavond uitgereikt tijdens het verrassingsfeest voor zijn 80ste verjaardag.

Verstuurd vanaf mijn iPhone