OMMEN – Het eerste lustrum van het Festival op de Vecht zit er aan te komen. Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus biedt het podium op de Vecht onder meer plaats aan de koren Vocalicious uit Ommen, S(w)ingTime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug, maar ook aan Motel Westcoast met 4 topvocalisten waaronder Syb van der Ploeg (De Kast) en Edward Reekers. En dan zijn er nog Michelle David & The Gospel Sessions en de Queen tributeband Queen Forever.

De opening wordt verzorgd door The Roaring Jazz Quartet. De pianist, drummer, contrabassist en zanger spelen tijdloos en herkenbaar pop- en jazzrepertoire. Dat varieert van nummers van Frank Sinatra, Nat King Cole, Elvis Presley en Michael Bublé tot songs van bijvoorbeeld Ed Sheeran, John Mayer, The Beatles en Elton John.
Daarna maakt zangeres Julia van Bergen haar entree. Met haar fantastische stem won ze in 2014 het Junior Songfestival en gooide hoge ogen bij The Voice of Holland.

Vaste prik tijdens het driedaagse festival is de musical van Bultje, uitgevoerd door de musicalcast van De Beerze Bulten en alle kinderen die meedoen aan de workshops. Dit keer beleeft Bultje spannende en vrolijke avonturen bij een spookkasteel.

Tijdens de ondernemersbijeenkomst op vrijdag 23 augustus in hotel De Zon maakt historicus, columnist en voormalig politicus Arend Jan Boekestijn zijn opwachting. Hij is gastspreker. Van 2006 tot 2009 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Samen met Rob de Wijk maakt hij het programma ‘Boekestijn en De Wijk’ over internationale vraagstukken op BNR Nieuwsradio en is verbonden aan de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij lid van de Commissie Vrede en Veiligheid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Terug naar het festival dat drie dagen lang plaatsvindt op de Vecht, de rivier die met enig gevoel voor understatement de levensader van het Vechtdal kan worden genoemd. Vroeger voeren hier de zompen met hun ladingen Bentheimer zandsteen, anno 2019 zijn dat replica’s van de vrachtscheepjes maar dan vol toeristen. Gramsbergen heeft al een zomp, Dalfsen volgt deze maand. Ook in Ommen houdt het vrachtscheepje de gemoederen bezig. Daar gaat men in eigen beheer en met hout uit de Vilsterense bossen een zomp bouwen.

Het festival op de Vecht is te bekijken vanaf de wal en het water. Langskomen met de boot? Dat kan, al is het aantal plaatsen beperkt. Uitsluitend boten zonder opbouw en maximaal 7,5 meter lang worden toegelaten.

Kijk hier voor meer informatie over het Festival op de Vecht en de kaartverkoop.