OUDLEUSEN – Oude ambachten zoals ploegen en het maaien en dorsen van granen worden vandaag uitgebreid gemonstreerd tijdens de jaarlijkse oogstdag op camping De Spokke-Riete. In vroeger jaren zorgde het maaien en dorsen voor stoffige kelen en die werden dan – zo wil de overlevering – ‘schoongespoeld’ met jenever.

Er wordt op drie verschillende manieren gedorst: met de dorsvlegels, een kleine dorsmachine en de grote broer. Er zijn tevens oldtimer tractoren en andere antieke werktuigen te zien. Er is live-muziek en op de markt zijn verschillende kramen te vinden met onder andere miniatuurtrekkers, streekproducten en handmatig vervaardigde attributen.

En wie durft mag onder begeleiding op pad met een lestrekker. Een uitgelezen kans om eens te ervaren hoe het is om op een trekker te rijden.
Op het terras kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje. De muziek wordt verzorgd door de deejay’s van Vechtdal NL en die zenden de Oogstdag ook live uit. De kinderen zijn niet vergeten. Er is een springkussen en een goochelaar en schminken behoort tot de mogelijkheden. De oogstdag duurt tot 16.00 uur.