DALFSEN – Al jarenlang kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen die één of meerdere kinderen en een laag inkomen hebben, gebruik maken van de zogenoemde kindregeling. Deze regeling maakt het financieel mogelijk dat kinderen mee kunnen doen aan activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied. De gemeente heeft de regeling aangepast en lanceert in het kader daarvan op 8 mei een webshop. Ouders krijgen 400 euro per kind, vrij besteedbaar in de webshop. Het aanbod is geschikt voor kinderen van 0 tot 18 jaar en afkomstig van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties, zoals basisscholen.

De webshop kindregeling.dalfsen.nl vervangt onder andere de papieren kindercadeaubonnen. “In de gemeente Dalfsen vinden we het enorm belangrijk dat alle kinderen, ondanks de thuissituatie, mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes”, aldus wethouder Jan Uitslag. Het aanbod in de webshop bestaat onder andere uit een fiets of fietsaccessoires, ICT producten, een verjaardagstaart, een een x-bedrag dat besteed kan worden aan kinderschoenen of een pakket schoolspullen. Onderdeel van het aanpassen van de regeling is het verhogen van het maximum besteedbaar inkomen, in 2018 is dat bijvoorbeeld wanneer samenwonend/gehuwd tot 1.615,74 euro en bij een eenpersoonshuishouden 1.131,01 euro (beide voorbeelden bij 21 jaar tot AOW-gerechtigde leeftijd).

Wethouder Jan Uitslag: “De reden dat we nu voor een webshop heben gekozen is dat we signalen binnen kregen dat inwoners het niet fijn vonden om met de kindercadeaubon aan te komen bij een winkel. Met de webshop proberen we dit negatieve gevoel weg te nemen. Men kan nu gewoon via de webshop producten en diensten bestellen. De producten moeten nog wel in de winkel afgehaald worden, maar de ‘betaling’ heeft dan al plaatsgevonden. Daarnaast willen we oneigenlijk gebruik en administratieve lasten voor ouders, ondernemers en de gemeente verminderen.”

Wie gebruik wil maken van de nieuwe kindregeling kan zich vanaf 8 mei aanmelden via kindregeling.dalfsen.nl. Na aanmelding neemt de gemeente contact op en stuurt digitaal een aanvraagformulier toe met het verzoek deze in te vullen en te retourneren. De gemeente kijkt of de ouders, gezien de financiële situatie, in aanmerking komen voor de kindregeling. Wanneer de aanvraag succesvol is krijgen de ouders inloggegevens voor de webshop en kan het tegoed worden besteed.

Bij het invullen van het aanvraagformulier kan gebruik worden gemaakt van de hulp van het Steunpunt Formulieren. Iedere dinsdagmorgen van 9 tot 12 uur helpen vrijwilligers in de Trefkoele+ in Dalfsen met het invullen van verschillenden aanvraagformulieren, zoals ook het Jeugdsportfonds.
https://youtu.be/txCjlWXdGpE