DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft een nieuwe gemeenteraad. Donderdagavond werden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling in de raadszaal van het gemeentehuis. Een bijzonder moment, ook voor scheidend burgemeester Han Noten die vertelde hij dat hij rond de zomer antwoord kan geven op de vraag wanneer hij precies vertrekt.

Bij de overdracht zei hij donderdagavond: “Het gaat goed. Hou dat vast en probeer over uw eigen schaduw heen te springen. Ik kijk straks straks vanaf een afstand toe en ik weet dat het goed zal zijn.”

Ben Schrijver van D66 moest wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan. Wanneer hij wordt beëdigd is nog niet bekend. 

De PvdA neemt 2 zetels in de raad in, het CDA 5, GemeenteBelangen 9, de ChristenUnie 3 en D66 en de VVD elk 1. In zijn toespraak gaf Leander Broere van de PvdA aan graag deel uit te willen maken van de nieuwe coalitie met de hint dat Johan Wiltvank daar best een rol in zou kunnen spelen.

Het is nog niet bekend wanneer de coalitiebesprekingen zullen zijn afgerond. Enerzijds streeft Jos Ramaker van GemeenteBelangen naar snelheid, anderzijds naar zorgvuldigheid.

 

Audiofragment: José Eilert van de PvdA is terug in de raad.

 

Audiofragment: Leander Broere van de PvdA blikt terug op de campagne en kijkt naar de toekomst.

 

Audiofragment: Campagneleider Michiel Veldkamp van de ChristenUnie is nieuw in de raad en gaat voor kwaliteit. Hij stelt zich voor.

 

Audiofragment: Het CDA heeft weer een melkveehouder in de gelederen: Bert Ruitenberg uit Dalfsen.

 

Audiofragment: Janine Schiphorst zit voor de vierde actereenvolgende keer in de gemeenteraad en kijkt ondanks het verlies naar een bruisende toekomst, met aandacht voor het sociaal domein, duurzaamheid en wonen.

 

Audiofragment: Na ruim twee jaar in de schaduwfractie treedt Wim Dankelman van GemeenteBelangen voor het voetlicht. Hij is nu gemeenteraadslid.

 

Audiofragment: Wim Pessink van GemeenteBelangen gaat de komende vier jaar aan de bak.

 

Audiofragment: Wim van Lenthe van GemeenteBelangen wil zich als eerste inzetten voor een grondige renovatie van de sportvelden in Hoonhorst.