(foto: gemeente Dalfsen)

 

 

DALFSEN – Liefst negen inwoners van de gemeente Dalfsen hebben vandaag een lintje ontvangen. Acht van hen kregen hun onderscheiding uitgereikt door burgemeester Erica van Lente, loco-burgemeester Jan Uitslag had de eer hetzelfde te doen bij Klaas Nijland die in verpleeghuis Zandhove in Zwolle verblijft. Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander, die morgen zijn eenenvijftigste verjaardag viert. Ze gaan naar mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. In onze provincie ontvingen 201 mensen een onderscheiding.

Onder meer omdat hij bestuurslid is bij Nieuwleusen Synergie en het waterschap Drents Overijsselse Delta kreeg Herman Odink een koninklijke onderscheiding. In het verleden was hij programmamaker bij Streekradio Nieuwleusen en Vechtdal FM. Ook was hij voorzitter van de plaatselijke ChristenUnie. Ook Henry van der Woude uit Dalfsen ontving een onderscheiding. Hij is leider van een pupillenelftal bij sv Nieuwleusen en voorzitter van de sponsorcommissie van die club. In het verleden was hij bestuurder bij Vechtdal FM.

Geke Boers is al bijna twintig jaar rouwbegeleidster binnen SAAM Welzijn (voorheen Landstede). Daarnaast was ze jarenlang bestuurslid van volleybalvereniging Dalvo en begeleidster bij De Zonnebloem.
Ook bij Diny Bouwer-Dunnewind  uit Oudleusen is het lijstje maatschappelijke verdiensten lang. Ze is bestuurslid bij De Wiekelaar en bibliothecaris van zangvereniging De Lofstem. Tussen de bedrijven door bezorgt ze warme maaltijden bij thuiswonende cliënten van Rosengaerde.
Ankie van Leeuwen-Strik uit Hoonhorst werd onderscheiden voor haar inzet voor het gehandicaptenplatform in Dalfsen en de kerk in Hoonhorst. Daarnaast verzorgt de voormalig biologielerares lessen voor het IVN.
Eveneens actief binnen het gehandicaptenplatform is Fietje de Vries-Van der Grift. Ze was ook bestuurslid bij de ANBO en organiseerde ze de jaarlijkse collecte voor het Reumafonds.
Henk Jansen klust graag en doet dat bij muziekvereniging Excelsior, Rosengaerde en toneelvereniging De Kleine Kunst. Hij is ook tientallen jaren onderbrandmeester.
Klaas Nijland kreeg zijn onderscheiding van wethouder en loco-burgemeester Jan Uitslag in het Zwolse verpleeghuis Zandhove waar hij verblijft. De heer Nijland zette zich onder andere in voor de ijsbaanvereniging, de Oranjevereniging en de voetbalvereniging in Nieuwleusen.
Wim Sibelt uit Lemelerveld is allround vrijwilliger bij voetbalvereniging Lemelerveld en daarnaast lid van de muziekcommissie van zangvereniging Con Amore en helper bij de glasinzameling door cliënten.