(foto: Saam Welzijn)

 

 

DALFSEN – De verwenmomenten voor de mantelzorgers liggen achter ons. 10 November werd de landelijke ‘Dag van de Mantelzorg’ gevierd, zo ook in de gemeente Dalfsen. Er werd stilgestaan bij de naasten van mensen met een beperking, handicap of langdurige ziekte.

Donderdagmiddag 8 november was de aftrap bij Het Roode Hert met een fantastische high tea. Wethouder Jan Uitslag benadrukte het belang van mantelzorg en riep iedereen op om volgend jaar weer te komen en andere mantelzorgers mee te nemen om op die manier nog meer mantelzorgers in het zonnetje te kunnen zetten. ‘s Avonds was er een higher level of chocolate. Het Roode Hert had de heren van Keuken op Stelten uit Dalfsen uitgenodigd om een demonstratie chocolade spuiten te verzorgen waarna iedereen zelf aan de slag mocht om een chocoladeletter op te spuiten. Vrijdag 9 november was er wederom een high tea, gevolgd door een wijnproeverij van Frans Lenferink en een bierproeverij door Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij.

Tijdens de verwenmomenten konden de mantelzorgers deelnemen aan een winactie van schoonheidssalon Flawless By Merel uit Lemelerveld. Merel was als kind mantelzorger en wilde graag een mantelzorger verrassen met een gezichtsbehandeling. Dat werd mevrouw Van der Meer. Zij staat inmiddels ingepland voor een afspraak.

Als klap op de vuurpijl werden jonge mantelzorgers uitgenodigd om mee te gaan naar een pretpark. Zaterdag 24 november gingen 35 kinderen en jongeren die opgroeien met zorg thuis of meehelpen met de zorg voor een familielid, naar de Winter Efteling. Ze vermaakten zich met de Python, de Droomvlucht, de houten achtbaan Joris en de Draak en Villa Volta. De echte waaghalzen maakten ook nog een ritje in de Baron 1898.

Ook mantelzorger en op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de gemeente Dalfsen? Stuur een e-mail naar info@saamwelzijn.nl en vraag om de Nieuwsbrief ‘Mantelzorger in de gemeente Dalfsen’.

 

(foto’s: Saam Welzijn)