Of er persoonlijke records gaan sneuvelen is afwachten (foto: Erwin Kreule)

 

 

STAPHORST – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 rekenen op snelle tijden tijdens de 4 Mijl van Staphorst. Woensdagavond komen er bij het Staphorster gemeentehuis honderden mensen aan de start. Onder hen veel regionale topatleten, maar ook recreanten die hun persoonlijk record trachten te verbeteren.

Het parcours van 6,437 kilometer is onlangs gecertificeerd door de Atletiekunie. Dit betekent dat de afstand correct is en dat de deelnemers dus een officieel persoonlijk record kunnen lopen. De start en finish is aan de Binnenweg bij het gemeentehuis.

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 4 jaar voor de Hillies MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Om 19.15 uur is de start van de EduSport Kidsrun met als eerste de 800 meter voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Om 19.30 uur is de start van de 800 meter voor de kinderen van 8 tot en met 10 jaar. Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt er een parcours van 1200 meter uitgezet. Het startschot voor die afstand wordt om 19.40 uur gegeven.

Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers voor de Budget Bestrating 4 mijl. Speaker Roel Poolman praat de deelnemers over de finish en houdt het publiek op de hoogte van het wedstrijdverloop. De verwachting is dat de eerste deelnemers rond 20.20 uur zullen finishen.

Na-inschrijven is nog mogelijk en wel vanaf 17.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Kijk voor meer informatie op www.4mijlvanstaphorst.nl.