(foto: Glasvezel Buitenaf)
VECHTDAL – Inwoners van Hoonhorst, Nieuwleusen, Oudleusen, Vilsteren, Lemele en Wijthmen hebben tot en met vandaag (maandag 9 december) de mogelijkheid zich aan te melden voor een snelle glasvezelverbinding. Afgelopen dinsdag bleek dat het beoogde percentage van 35 procent niet was gehaald en dus besloot initiatiefnemer Glasvezel Buitenaf er nog een week aan vast te knopen.
Deskundigen zeggen dat glasvezel tussen nu en vijf jaar jaar een levensbehoefte wordt. Het dataverkeer neemt elk jaar toe en ook zorg op afstand wordt steeds belangrijker. Met het ouder worden neemt de behoefte aan zorg toe en dan is het prettig als de communicatie via het internet zonder horten en stoten gaat. Met glasvezel is dat geen enkel probleem omdat de capaciteit oneindig is. Sommige zorgverleners communiceren nu al via een tablet met sommige van hun cliënten. Het is heel efficiënt en er kunnen meer mensen worden geholpen omdat de reistijd vervalt. De praktijk leert dat de werkwijze zeer wordt gewaardeerd door zowel de gebruikers als de zorgverleners. Ach, over vijf jaar weten we niet beter.
Woningstichting Vechthorst die woningen verhuurt in de gemeente Dalfsen, heeft inmiddels haar huurders geïnformeerd over de voordelen van glasvezel en benadrukt ook dat het aanleggen van de glasvezelverbinding helemaal gratis is.
Tot en met vandaag (maandag 9 december) hebben inwoners van de kleine kernen nog de mogelijkheid zich aan te melden. Om de belangstelling voor snel internet, glashelder beeld en een gelijke down- en uploadsnelheid aan te wakkeren, benaderde Glasvezel Buitenaf alle inwoners in de kernen vorige week tevens per brief.
Inschrijven kan bij Basic Connect, Jellema Automatisering of Electro World Westerman in Nieuwleusen, in Lemelerveld kan men terecht bij Salland ICT of Linked-IT, in Dalfsen bij CompuStore en in Ommen bij Voscomtronics. Wie in Wijthmen woont kan zich aanmelden bij HJComputers in Zwolle. Inschrijven is gratis, net als het aanleggen van de glasvezelverbinding trouwens. Wat rest is de overstap naar één van de vier providers die glasvezel aanbieden: Caiway, Delta, Helden Van Nu of Online.nl. Net zo duur of ietsjes duurder, maar kwalitatief vele malen beter en vooral sneller.
https://youtu.be/LVGx4k08ieM