(foto: Ambulancezorg Nederland)

 

OVERIJSSEL – Twee ambulancehulpverleners uit onze regio gaan drie weken lang nieuwe kleding beoordelen. Tijdens de testperiode wordt gelet op functionaliteit en het comfort. De reden van vernieuwing: de huidige kledinglijn is al vijftien jaar oud en de kleding van andere sectoren lijkt te veel op die van de hulpverleners.  

Het betreft een landelijke proef. De broeders dragen de kleding tijdens werktijd. De testperiode duurt tot 27 februari. Dat meldt RTV Oost.

“Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent”, aldus Han Noten, voorzitter van Ambulancezorg Nederland.

“De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg”.

Na deze drie weken worden alle bevindingen verzameld en besproken. Het is de bedoeling dat het ambulancepersoneel uit onze regio de nieuwe outfit na de zomer gaat dragen.