LEMELERVELD – Tradities zijn er om in ere te worden gehouden en dat geldt in het bijzonder voor het Lemelerveldse Sukerbietenfeest. In het dorp is de nodige versiering zichtbaar en zelfs de dahlia is terug van weggeweest. Woensdagmiddag was de opening.
Ten opzichte van voorgaande jaren is veel bij het oude gebleven, met het verschil dat het terrein dit jaar anders is ingedeeld en het programma in het dorp op zaterdag is uitgebreid. De kermis is overigens gebleven. Vandaag treden Mental Theo en Barking Bruce aan. Zaterdagavond staan Feestnation & Tricklebolt op het podium. Overdag zijn er shantykoren en deejay’s.
Het Kroonplein heet zaterdag voor de verandering Vekoma Sukerstreet Karten. En ja, het is exact wat u denk dat het is: een kartcircuit, Vanaf 11.00 uur is de baan geopend om een klinkende rondetijd neer te zetten. Er zijn karts voor kinderen van van 11 tot en met 15 jaar en exemplaren voor 16 jaar en ouder. Met andere woorden: pa en zoon of dochter en mams kunnen gelijktijdig in de baan. Enne… wat kost dat karten nou? Helemaal niks, nada noppes.
Tijdens het Sukerbietenfeest is de entree de gehele week gratis. Breekmunten kosten € 2,25 per stuk. Een beker koffie is een halve munt. Overgebleven munten zijn volgend jaar niet meer geldig en kunnen tot een half uur na het sluiten van de tap op zondag worden ingeleverd. Meer informatie? Kijk op Sukerbietenfeest