(afbeelding: Festival op de Vecht)

 

 

OMMEN – De aftrap voor de vijfde driedaagse editie van Festival op de Vecht werd donderdagavond gegeven met de Eighties Night. Drie popkoren, Vocalicious uit Ommen, S(w)ingTime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug, zongen bekende hits uit de jaren tachtig. Daarna haalde de Queen tributeband Queen Forever alles uit de kast en speelde en zong de grote hits van de legendarische Engelse band Queen. Tot en met zaterdag kan er op en rond het water van de Vecht volop worden genoten van talloze activiteiten, zoals de Watermarkt, gastspreker spreker Arend Jan Boekestijn en bekend en onbekend muzikaal talent. Namen? Wat te denken van Michelle David & The Gospel Sessions, Julia van Bergen en Motel Westcoast met onder andere Syb van der Ploeg (voorheen De Kast)?

Plaats van handeling is een groot drijvend podium op de Vecht met uitzicht op het Waterfront van Ommen. Vanavond staat de vrolijke Bultje Jeugdmusical geprogrammeerd en zaterdagavond komt het klapstuk van deze vijfde editie: het grootse Vechtconcert met tal van gerenommeerde artiesten.
Vandaag is het kinderdag, een samenwerkingsverband met Camping De Beerze Bulten. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen overdag op de oever van de Vecht deelnemen aan allerlei workshops zoals het leren van een lied of dans, decorbouwen of het maken van kostuums. Alles wat ze hebben geleerd brengen ze vanavond in praktijk tijdens de jeugdmusical ’Bultje en het Spookslot’, uitgevoerd door de musicalcast van de Beerze Bulten. Vanaf vanmiddag half vier treedt tijdens de ondernemersbijeenkomst in Hotel De Zon gastspreker Arend Jan Boekestijn aan. De historicus, oud-oliticus en columnist heeft een boeiend verhaal in petto.

Zaterdag is er vanaf 11.00 uur een gezellige Watermarkt met kraampjes op de Vechtbrug. Er zijn ook speciale rondvaarten over de rivier onder leiding van een gids die van alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Vecht. Vanaf half acht ‘s avonds is het showtime: het Vechtconcert. In een prachtig sfeervolle setting, met een bonte verzameling grote en kleine boten en sloepen rond het drijvende podium, maken achtereenvolgens The Roaring Jazz Quartet, zangeres Julia van Bergen, Motel Westcoast en Michelle David & The Gospel Sessions hun opwachting. Bezoekers kunnen komen genieten vanaf de tribunes op de oever van de Vecht, staand op het festivalterrein of op de Vechtbrug, zittend in bootjes of op het terras van Hotel de Zon. Kijk voor de mogelijkheden op www.festivalopdevecht.nl. Na afloop verzorgt DJ Erik Volkers in de festivaltent de afterparty.

Het Festival op de Vecht is uniek in z’n soort omdat het zorgt voor verbinding tussen inwoners, ondernemers en bezoekers van het Vechtdal, tussen amateur en professionele artiesten, tussen lokaal, regionaal en landelijk bekend talent en tussen cultuur en natuur. In de organisatie zitten mensen, organisaties en bedrijven uit de regio die verder kijken dan de eigen neus lang is. Zondagmiddag is het podium voorbehouden aan de kerken die een gezamenlijke dienst verzorgen.

 Kijk voor meer informatie over het festival en kaartverkoop op www.festivalopdevecht.nl.

Motel Westcoast (links) en Julia van Bergen