LEMELERVELD – Ten overstaan van het volle tent heeft volkszanger Jannes zondagmiddag de veertigste editie van het Sukerbietenfeest uitgeluid. Marcel Reimink, een van de organisatoren, kijkt terug op een in alle opzichten geslaagd dorpsfeest met vertrouwde en nieuwe programmaonderdelen.

Het feest begon woensdag met een kinderrommelmarkt en een braderie op het Kroonplein, gevolgd door de ludieke veiling met de naam ‘Start Up The Biet’. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Wens Ambulance. Donderdag stonden de eerste sport- en spelactiviteiten op het programma, zoals het Auto van Ewijk/LHC Beachhandbaltoernooi, het poker- & darttoernooi en natuurlijk de Coop Buurten Zeskamp, waar de Lemelerveldse buurten streden om de prestigieuze titel ‘Beste Buurt 2019’. Hooilanden streek met de eer. Een mooi hoogtepunt was het Lenferink Droomfeest voor mensen met een verstandelijke beperking. De sympathieke zanger Stef Ekkel was er speciaal voor naar Lemelerveld gekomen. Vrijdagochtend werd afgetrapt met de Senioren Kaartochtend, gevolgd door de badeendenrace. ‘s Middags stond het Shantyfestival met medewerking van de Bargzangers uit Lemele en de Stuwzangers uit Vilsteren op de agenda, alsmede het traditionele Bakkerij van der Most Ringsteken en de Zwakie’s Pubquiz.

De zaterdag stond geheel in het teken van de American Day. ‘s Middags waren er optredens van onder meer Cigarbox Henri (Henri Grootenhuis) en de Country Line Dancers uit Ankum en Witharen alsmede folk- en countryblueszanger Mark Hilton. De dag begon met een viswedstrijd aan het Overijsselse Kanaal en vloeide naadloos over in het Roelofs Lemelerveld Olde Trekker Treffen en de klassieke Brommer en Solex tocht. Bij de Catering de Haan Survival kwam het aan op kracht, tactiek, verstand en teamwork. Verder stond de Wagenmans Wonen Truck Instapdag op het programma. Daaraan namen circa honderd trucks deel. Naast de chauffeurs namen mensen met een beperking plaats.

Zondag werd afgetrapt met de tentviering, gevolgd door de traditionele Sukerbietenbrunch en de zesde editie van de Kokkiebikes Sukerbieten Triatlon. Zwemmend, fietsend en lopen gaan de deelnemers met elkaar de strijd aan en kan er maar één de beste zijn. Althans, per poule. Bezoekers zijn verder van harte welkom bij een van de meerdere voorstellingen van Circus Salto op het feestterrein.

Het bomvolle muziekprogramma van het Sukerbietenfeest is van oudsher tot ver over de gemeentegrenzen bekend. Woensdagavond was het stampen geblazen tijdens Sukerbeat met DJ Zentiments en Kroepin en vrijdagavond nam Straight on Stage het publiek mee terug naar ’the good old day’s’. In de Megatent beet DJ Benn het spits af en werd afgelost door DJ Zany. Zaterdagavond bouwde DJ HitH een waar feest met een tsunami van hits, de voetjes van de vloer en die Hände zum himmel. Ook de rockliefhebber kwam volledig aan z’n trekken. Er werd rustig ingezet met akoestische Nirvana covers door The Damned Few. Bizkit Park uit België. Bizkit, System of a Down en Linkin Park zorgen voor de afsluiting.
Op de Super Sunday was het knallen geblazen. Het ging van Abba tot Angerfist en van hiphop tot Happy Hardcore. Tot slot zweepte DJ Team het Einde de boel nog een beetje waarna volkszanger Jannes het stokje overnam om de Sukerbietenfeest muzikaal af te sluiten.

De collega’s van Vechtdal FM liepen rond en deden verslag.