(foto: Bertine Brinkman)

 

 

DALFSEN – Het is niet zo dat Theater De Stoomfabriek dit seizoen grossiert in uitverkochte voorstellingen, maar vijf op een rij is tamelijk uitzonderlijk: de Neil Young Tribute Band, Sound of Silence (een hommage aan Paul Simon en Art Garfunkel), de rockmusical Old man on the frontporch, het ensemble Fuse en de improvisatieconcerten Instant Composing van Jan Vayne en Jan Wolfkamp.

De twee muziekvirtuozen staan zaterdag en zondag in het theater aan de Vecht. ‘Springen zonder vangnet’, zo typeren pianist Jan Vayne en drummer/percussionist/ loopist Jan Wolfkamp hun gezamenlijke optreden dat is gebaseerd op improvisatie. Geen voorbereiding, geen afspraken. Een primeur in de muziekwereld. Dalfsenaar Jan Wolfkamp is bij uitstek een geluidgevoelsmens. Dat uit zich in een combinatie van een drumset met (hand) percussie, gekke, bijzondere geluiden en elektronische drums en loops. Tel daarbij het pianospel van Jan Vayne en de cirkel is rond.

Twee uitverkochte concerten. Dat schreeuwt om herhaling. Welnu, er gaan geluiden dat Jan Vayne en Jan Wolfkamp in ieder geval dit jaar terugkeren in het theater. Een uitgelezen kans voor hen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor komende zaterdag of zondag.