(foto: RTV Oost)

 

 

BINNENLAND – Onder de titel ‘Noodzaak en/of Nonsens aantal Vliegbewegingen’ heeft actiecomité HoogOverijssel vrijdag een e-mail gestuurd aan de Tweede Kamer, de Provincie Overijssel en de lokale overheden in onze provincie. Dat gebeurde namens de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL)

Met de zogenoemde verkeersverdelingsregel in het vooruitzicht vreest de Tweede Kamer voor wildgroei op Lelystad Airport. Luchtvaartmaatschappijen die hun vakantievlucht op Schiphol inruilen voor een transfervlucht krijgen met voorrang een plek in Lelystad. In dat verband verwijst HoogOverijssel naar twee publicaties van respectievelijk RTV Oost en het Friesch Dagblad die vrijdag verschenen.

De tekst in de e-mail laat aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘De wereld heeft geen behoefte aan ‘prijsvechters’ maar vraagt om rentmeesters over de schepping. Dit kan door iedereen op eigen wijze worden gelezen, echter de vraag blijft: waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?!’

Suzanne Kröger (GroenLinks), Cem Laçin (SP), William Moorlag (PvdA), Corrie van Brenk (50PLUS), Lammert van Raan (PvdD), Chris Stoffer (SGP) en Thierry Baudet (FvD) hebben de minister schriftelijk vragen gesteld over de verkeersverdelingregeling. Inmiddels heeft Van Nieuwenhuizen aangegeven 5 februari met antwoorden te komen.