Willem Jan van de Wetering (aangeleverde foto)

 

 

NIEUWLEUSEN – Journalist en grondlegger van de Hitkrant Willem Jan van de Wetering is zaterdag 27 juli in een hospice in Zwolle overleden. De Nieuwleusenaar werd slechts 72 jaar.

Zes jaar voordat hij in 1974 het muziektijdschrift Hitkrant oprichtte, werkte hij voor Het Parool, De Amersfoortse Courant, Het Brabants Dagblad en Muziek Parade. Ook droeg hij zijn steentje bij aan het televisieprogramma Elixer en het VARA-radioprogramma Uitlaat met onder andere Kees van Kooten en Wim de Bie. Ook in de muziekwereld liet Van de Wetering zich niet onbetuigd. Hij was manager van Greenfield & Cook en als directeur van platenmaatschappij Carrere had hij onder meer Luv, Babe, Frizzle Sizzle en Roberto Jacketti & the Scooters onder contract.

Begin 1987 richtte de journalist uitgeverij Centerbooks op. In 1990 werd hij generaal manager van de boekendivisie bij uitgeverij Strengholt, tevens eigenaar van Radio Noordzee Nationaal (het latere Noordzee FM) waar hij in 1993 directeur werd. Een jaar later begon hij zijn eigen uitgeverij: Andromeda.

Sinds 2011 was hij in Nieuwleusen werkzaam als Enneagram-coach. Die leer gaat uit van negen karaktertypen en bestudeert hun invloed op elkaar in bijvoorbeeld de werkomgeving. Willem Jan van de Wetering schreef bijna 60 boeken, hoofdzakelijk op het gebied van psychologische zelfontwikkeling, karakterologie en spiritualiteit.