DALFSEN – Om al die duizenden mantelzorgers in het zonnetje te zetten wordt donderdag 8, vrijdag 9 november en zaterdag 17 en 24 november in Dalfsen de Dag van de Mantelzorg gevierd. Speciaal voor al die mensen, jong en wat ouder, die onvoorwaardelijk klaar staan voor hun partner, kind, broertje of zusje, vader. moeder, buurman, buurvrouw, kennis, vriend of vriendin.
Voor de oudere mantelzorgers gebeurt dat – net als vorig jaar – in het Roode Hert in Dalfsen met een high tea, een higher level of chocolate, een high wine of een high beer. De jonge mantelzorgers daarentegen worden verwend met uitstapjes naar respectievelijk De Flierefluiter en De Efteling.

Mantelzorgers vanaf achttien jaar die in de gemeente Dalfsen wonen óf zorgen voor iemand uit de gemeente Dalfsen, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via info@saamwelzijn.nl of 0529-482121. Donderdagmiddag 8 november staat er een high tea op het programma met liters thee en een overdaad aan huisgemaakte zoete en hartige hapjes. Wie meer gecharmeerd is van cholade kan ‘s avonds terecht bij de Higher level of Chocolate waar men na een korte uitleg en demonstratie chocolade spuiten door een plaatselijke banketbakker zelf aan de slag kan. Vanzelfsprekend zijn een hapje en een drankje inbegrepen.
 Vrijdagmiddagmiddag is er een high tea en voor de liefhebbers is er ‘s avonds een high wine, een wijnproeverij onder begeleiding van een echte wijnkenner, inclusief hartige hapjes. Meer in voor een biertje? Kom dan naar de high beer, een bierproeverij met bijbehorende hapjes, die wordt verzorgd door een echte bieroloog.
De middagactiviteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur, de avondactiviteiten van 19.30 tot 21.30 uur. De mantelzorgdag is een initiatief van de gemeente Dalfsen, de werkgroepen Mantelzorg Nieuwleusen, Dalfsen en Lemelerveld, Zorgspectrum ‘t Zand locatie Hulstkampen, Zorgcentrum Rosengaerde, ZGR Brugstede en het mantelzorgteam van Saam welzijn.

Een week later, op zaterdag 17 en zaterdag 24 november, is het de beurt aan de jonge mantelzorgers, de kinderen die (mee)zorgen voor iemand in hun omgeving of die opgroeien met een langdurig ziek of gehandicapt gezinslid. Kinderen tot circa tien jaar kunnen zaterdag 17 november gmee naar De Flierefluiter in Raalte, het grootste speel-en doepark in onze provincie. Vercoer is geregeld. Het vertrek is om 12.30 uur bij De Trefkoele+ in Dalfsen. De kinderen kunnen de hele middag lekker spelen, eten en drinken.
Voor jongeren van tien tot een jaar of vierentwintig staat er zaterdag 24 november een uitje gepland naar de Winter Efteling in Kaatsheuvel. De bus vertrekt om 10.00 uur bij De Trefkoele+ in Dalfsen.

Aanmelden via info@saamwelzijn.nl of 0529-482121.

 

Audiofragment: “Zonder mantelzorgers wordt de zorg in Nederland onbetaalbaar” zegt wethouder Jan Uitslag.