DALFSEN – Op alle overheidsgebouwen in de gemeente Dalfsen wappert op 11 oktober jaarlijks de regenboogvlag.Naar aanleiding van een motie van PvdA’er Leander Broere besloot de gemeenteraad maandagavond unaniem dat Dalfsen zich aansluit bij de zogenoemde regenbooggemeenten.

“Een belangrijke stap voor Dalfsen waar het net als overal in Nederland af en toe nodig is om als overheid bepaalde groepen een steuntje in de rug te geven en te laten zien dat je er voor iedereen bent”, aldus Leander Broere.

In regenbooggemeenten is aandacht voor de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’ers) in de gemeenschap. In eerste instantie werd de motie alleen gesteund door D66 en de VVD, maar na een kort debat gingen ook de overige partijen overstag.

Om te laten zien dat in Dalfsen iedereen meetelt en meedoet en de gemeente er voor iedereen is, wordt op 11 oktober (coming-outdag) jaarlijks de regenboogvlag gehesen. Daarnaast betrekt het college relevante partijen zoals COC Zwolle bij het inclusiviteitsbeleid dat erop gericht is om integratie te bevorderen.