(eigen foto)

 

ANKUM – Aangekomen in aardedonker Ankum leek het woensdagavond voor de buitenstaander even zoeken geblazen naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg: het verenigingsgebouw. Dat viel gelukkig alleszins mee, want het pad naar de locatie werd verlicht door tientallen kaarsjes. Een kind kon de was doen. Binnen stonden Miron en Britt van het ontvangstcomité klaar om de bezoekers wegwijs te maken. De reden van ons bezoek? De Feel Good Belevingsavond, op touw gezet door Anja van Eldik en Berlinda Reurink uit Dalfsen. Het motto was Feel Good and Make a Wish. Niet geheel toevallig, want de opbrengst is voor stichting Make a Wish die wensen vervult van ernstig zieke kinderen tussen de 3 en 18 jaar.

De verslaggever van dienst bleek de enige man. De vrouwen hadden de overhand. Zij dompelden zich onder in een Chou-behandeling of lieten hun tenen lezen of hun handen masseren met aromatische olie. Verwennerij ten top. Met mystiek had het niks te maken, al gebeurden er volgens een enkeling wel kleine wondertjes.

De Feel Good Belevingsavond werd voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. Stichting Make a Wish kan iets meer dan 70 euro tegemoet zien. “Dat is weliswaar niet de jackpot, maar alle beetjes helpen”, aldus Berlinda Reurink die terugkijkt op een geslaagde derde editie. “Al was het alleen maar vanwege de sfeer.” Dat laatste kon de radioreporter van Vechtdal FM beamen. Heel ontspannen fietste hij naar huis.

 

Audiofragment: Margreet Pielage van Terra Mater in Ommen activeert via de zogenoemde MIR-methode (Mentale en Intuïtieve Reset) het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam.

 

Audiofragment: Hermien Eilert van Welzijn & Balans in Dalfsen werkt vanuit een holistische visie. Zij pelt als het ware de laagjes af die mensen in de loop der jaren hebben opgebouwd om zo bij de eigenlijke ik te komen.

 

Audiofragment: Annemarie Waaijerink van Praktijk Mamita in Lemelerveld helpt mensen om lichaam en geest weer in balans te brengen. En omdat iedereen anders is, is er geen standaard behandeling. Annemarie levert maatwerk.

 

(foto’s: Sietske de Graaf)