OmmenVanuit restaurant Paviljoen aan de Vecht presenteerde Gemma Lammers maandagavond de tweede uitzending van Ondernemerscafé Vechtdal. Deze co-productie van Vechtdal FM en VechtdalLeeft TV wordt live uitgezonden via de radio. Aan de hand van een thema gaan ondernemers uit de regio met elkaar in gesprek. Ditmaal was netwerken het thema.

In het publiek zat Frank Delissen. Hij vertelde over zijn missie om geld in te zamelen voor medicijnonderzoek om ALS een halt toe te roepen. 30-3 Is de naam van zijn missie, een verwijzing naar de verjaardag van zijn aan ALS overleden vrouw. Die dag trekt hij per camper langs Nederlandse campings om aandacht te vragen voor deze levensbedreigende ziekte. “Ik wil Frank graag faciliteren, onder meer via social media”, aldus Marjolijn Rhee van het Bezoekerscentrum Ommen (Natuurlijk Ommen) die tijdens het netwerken vooral vertrouwt op gevoel en intuïtie. Ze vertelde ‘vanuit bevlogenheid en passie al veel te hebben bereikt.’ Ze kreeg bijval van melkveehouder Pieter Koonstra die stelde dat je ‘zonder netwerken niet verder komt’. Hij voegde toe: “Wees open over waar je mee bezig bent als ondernemer, het kan namelijk zo maar zijn dat iemand daarop inhaakt!

Innovator en dwarsdenker Emmely Lefèvre van Ditis’Em uit Zwolle wond er wat betreft het gespreksthema ‘het is nét werk!’ geen doekjes om. “Laten we ook gewoon even normaal doen! Oprecht interesse tonen in de ander die jou nieuwsgierig maakt werkt altijd. Zoek de balans tussen ziel en zaak en wees jezelf.”

Johan Geerts uit Dalfsen zong, zichzelf begeleidend op gitaar, twee liedjes in het dialect over het Vechtdal. Aan de hand van het thema gooide de Ommer stadsdichter Viviane Rose het over een andere boeg. Scherpzinnig belichtte zij de niet-succesvolle kanten van netwerken.

Ondernemerscafé Vechtdal wordt elke eerste maandag van de maand uitgezonden via streekomroep Vechtdal FM. Het programma wordt elke zaterdag vanaf 17.00 uur herhaald op het televisiekanaal van VechtdalLeeft TV en is ook terug te vinden op de website.