Mooie discussies tijdens de eerste uitzending (foto: Rens Turk)

 

 

 

VECHTDAL – “Geef je medewerkers vertrouwen en verantwoordelijkheid” en “Er is ook nog een leven naast mijn bedrijf”. Uitspraken die Dick Dunnewind en Henk Riezebos maandagavond deden tijdens de eerste uitzending van het ondernemerscafé Vechtdal, een co-productie van Vechtdal FM en VechtdalLeeft TV met publiek. Aan de hand van het thema ‘Is genoeg genoeg?’ sprak presentator Gemma Lammers in restaurant Paviljoen aan de Vecht in Ommen met ondernemers over wat hen bezighoudt. Publiek en gasten reageerden positief op de eerste uitzending. Het applaus sprak boekdelen.

Gemma sprak met Henk Riezebos van aannemersbedrijf Riezebos uit Dalfsen, Dick Dunnewind van dakdekkersbedrijf Dunnewind-De Lange uit Ommen, Wendy de Vries van Artistiek haarmode en Verf & So uit Balkbrug en Kees Pijp van Adventure Design uit Hardenberg. Laatstgenoemde vertelde dat zijn medewerkers 7 uur per dag werken, maar dat hij hen 8 uur uitbetaalt. “Geef je medewerkers vertrouwen en verantwoordelijkheid”, aldus Dick Dunnewind die tevens de gelegenheid te baat nam de omslachtige wet- en regelgeving van de overheid te hekelen die het ondernemen eerder tegenwerkt dan stimuleert. Redenerend vanuit het lokale ondernemersschap benoemde Wendy de Vries nog het belang van klantenbinding, belangrijk voor een dorp als Balkbrug.

Naast al het gepraat was er maandagavond volop aandacht voor muziek en kunst. De Ommer stadsdichter Viviane Rose droeg een gedicht voor over het maandthema en Daniëlle Tesselaar uit het buurtschap Vinkenbuurt schoof aan als kunstenaar van de maand.

Eigenaar Erik van Faassen en bedrijfsleider Roos van het sfeervolle restaurant aan de Vecht waren direct enthousiast toen hen werd gevraagd of ‘het Paviljoen’ de vaste uitzendlocatie mocht worden van het ondernemersprogramma.

Ondernemerscafé Vechtdal wordt elke eerste maandag van de maand rechtstreeks uitgezonden via de radio en op een later moment in delen op de televisie. Aan de hand van een thema voert Gemma Lammers aan de stamtafel een open gesprek met ondernemers.

Langskomen? Dat kan elke maandag van de maand. In verband met de rechtstreekse radio-uitzending wordt u verzocht uiterlijk om 19.45 uur bij restaurant Paviljoen aan de Vecht aanwezig te zijn.