(foto: Waterschap Drents Overijsselse Delta)

 

 

OVERIJSSEL – “Ik ben begonnen aan een reis naar het ongewisse”, aldus dijkgraaf Herman Dijk van het Waterschap Drents Overijsselse Delta eerder dit jaar, kort nadat kanker bij hem was vastgesteld. Dinsdag overleed hij, 63 jaar oud. 

Ruim negentien jaar geleden werd hij beëdigd als dijkgraaf van het toenmalige Waterschap Groot Salland. Op 1 januari 2016 zette hij deze functie voort bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta, ontstaan uit een fusie tussen de Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. Als dijkgraaf zette hij zich de afgelopen negen jaar met plezier en passie in voor veilige dijken en voldoende en schoon water, zowel binnen als buiten het werkgebied van het Waterschap. Dijk wist van aanpakken en was trots op het waterschapswerk en de medewerkers, al uitte hij dat niet altijd even makkelijk. Energie kreeg hij van zijn gesprekken en discussies met jeugdige collega’s of jongeren. Bijvoorbeeld bij het bespreken van bestuursvoorstellen of projectplannen, maar even makkelijk onder de lunch of tijdens gastcolleges. Altijd op zijn kenmerkende manier: prikkelend, integer en soms met humor.

Voordat hij dijkgraaf werd werkte hij als directeur Economie en Mobiliteit bij de provincie Noord-Brabant en had verschillende functies bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op de website van het Waterschap Drents Overijsselse Delta staat een In Memoriam.