(bron: NPO Radio 2)

 

 

BINNENLAND – De boerenactie om het nummer De boer dat is de keerl (1982) van de Achterhoekse rockgroep Normaal hoog in de Top 2000 van NPO Radio 2 te krijgen, heeft succes gehad. Het nummer komt binnen op plek 9 in de ranglijst, die eind deze maand op de publieke radiozender wordt uitgezonden. Dat meldt de NOS.

Roller Coaster van Danny Vera komt nog hoger binnen in de lijst: op plek 4. Volgens de NPO is het daarmee ook de hoogste nieuwkomer ooit. Dat was tot nu toe Someone Like You van Adele die het in 2011 tot de 6e plek schopte.

Bohemian Rhapsody van Queen staat ook dit jaar op nummer één in de Top 2000 van NPO Radio 2, en dat is voor de 17e keer. Stairway to Heaven van Led Zeppelin staat op plaats 5, Piano Man van Billy Joel net als vorig jaar op plek 3 en Hotel California van Eagles is geëindigd op de 2e plek, dezelfde score als vorig jaar. Het hoogste Nederlandstalige nummer is Avond van Boudewijn de Groot, op 6.

De Top 2000 begint woensdag 25 december om 08.00 uur op NPO Radio 2. Vrijdag 20 december wordt de volledige lijst bekendgemaakt.