Frans Mosterman van de gemeente Dalfsen deelt uit (eigen foto)

 

 

DALFSEN Het eerste deel van de snelfietsroute tussen Dalfsen en Zwolle is klaar. Om de wekenlange omleidingspijn enigszins te verzachten deelden medewerkers van de gemeente Dalfsen en Lansink Wegenbouw in de vroege ochtend van donderdag 5 december chocoladeletters uit bij de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es. Lassink had groot ingekocht: dozen vol s’en van snelfietsroute. In september werd er bij aanvang van het project ook al uitgedeeld, maar toen bestond het presentje uit een verlichtingssetje, goed voor de zichtbaarheid in de donkere maanden.

In de mistnevel stonden Geerhard Roessink en Mike Kremers van Lansink Wegenbouw en Frans Mosterman van de gemeente in de startblokken om de fietsers te verblijden met een chocoladeletter. Met een echte zwarte piet in hun kielzog veerden ze bij het zien van priemende lichtjes in de nevel op en trokken een sprintje om gul uit te delen.

Uitvoerder Geerhard Roessink kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. “We hebben ongelooflijk geluk gehad met het weer en mede daardoor is de planning geen moment in gevaar geweest.” Frans Mosterman, die het project namens de gemeente begeleidde, is blij dat alles voorspoedig is verlopen en is zeer te spreken over het resultaat. “De snelfietsroute ligt er strak bij met perfect asfalt en het is een stuk veiliger dan in de oude situatie.” Alle weggebruikers op de route hebben voorrang op kruisend wegverkeer en dat vervordert de doorstroming en het gevoel van veiligheid. De aansluiting op de parallelweg langs de N340 (Hessenweg) volgt in de loop van 2022 als de werkzaamheden daar zijn afgerond.

Bij Coen Jansen Vaste planten, Kwekerij Eef Stel en garage en tankstation Lindeboom aan de Ankummer Es heerst opluchting omdat men nu weer alle dagen bereikbaar is. De afgelopen maanden zagen zij hun omzet dalen. Compensatie zit er niet in. “Dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap”, aldus een woordvoerder van de gemeente Dalfsen.