(foto: Evert Jan Pasman)

 

 

DALFSEN – Een dagje teambuilding in het aanlokkelijke Vechtdal is nooit weg moeten de Tweede Kamerleden van het CDA hebben gedacht toen ze de uitnodiging ontvingen van hun collega Maurits von Martels. En dus streek zaterdag bijna de voltallige fractie neer in Dalfsen. Het merendeel was per trein naar het dorp aan de Vecht gekomen, een enkeling met eigen vervoer, al dan niet elektrisch. Onder hen ook Sybrand Buma en vicepremier en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vanaf het station ging het per touringcar naar landgoed Hessum waar Maurits von Martels en zijn vrouw de teambuilders in de watten legden met koffie, thee en gebak. Na een korte wandeling nam het gezelschap een kijkje bij de vorig jaar gerenoveerde schutsluis in Vilsteren vanwaar het per boot en huifkar richting De Stoomfabriek in Dalfsen ging. Daar splitste de groep zich zich op. Een deel toog naar kasteel het Nijenhuis, onderdeel van De Fundatie in Zwolle, om daar de beeldentuin te bewonderen, terwijl het gros in Dalfsen bleef om de strijd op het water aan te binden. In de drakenboten van Hiawatha Actief ging het er hard, maar sportief aan toe. Afgaand op de publieke opinie heeft de partij het tij mee, maar op de Vecht werd voornamelijk tegen de stroom in gepeddeld. In Theater De Stoomfabriek kregen de christendemocraten een spoedcursus geluk en levenswijsheid van allround cabaretier Ernest Beuving. En omdat teambuilden en socializen hongerig maakt, werd die gestild met een barbecue bij Auberge ‘t Asje in Dalfsen.

Toevalligerwijs waren de collega’s van VechtdalLeeft TV in de buurt en spraken zaterdagmiddag met kersvers Tweede Kamerlid Wytske de Pater over mobiliteit, met Sybrand Buma over zijn aanstaand burgemeesterschap van Leeuwarden en met minister Hugo de Jonge over zijn samenwerking met minister van gehandicaptenzaken Rick Brink uit Hardenberg. Vanwege het informele karakter kon niet op gevoelige politieke onderwerpen worden ingegaan. De beelden vindt u morgen op deze pagina.

 

(foto’s: Evert Jan Pasman)