(afbeelding: BoerBurgerBeweging )

 

 

BINNENLAND – Caroline van der Plas van Team Agro NL wil in 2021 met de BoerBurgerBeweging deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De nieuwe politieke partij gaat het opnemen voor de boeren.

Van der Plas (journalist en oprichter van BoerBurgerTweet en Team Agro NL) benadrukt dat het geen boerenpartij wordt. “Het wordt een boer-burger beweging, een maatschappelijke beweging. Boeren zijn in mijn ogen het cement in de betonmolen want ze zorgen voor voedsel, werkgelegenheid en economie.”

De BoerBurgerBeweging gaat nauw samenwerken met andere partijen zoals Team Agro NL, STAF en BoerBewust. “Het is heel belangrijk dat we invloed hebben in Den Haag”, aldus Caroline van der Plas die in Decenter woont en chefredacteur is bij Agrio Uitgeverij. Vorig jaar werd zij onderscheiden met de Gouden Greep voor de beste journalistieke productie in de land- en tuinbouw. Van der Plas kreeg de prijs voor haar bijdrage ‘Vegagressie rukt op’, een serie artikelen gepubliceerd in het vakblad PigBusiness van Agrio.