Zelfgebakken cupcakes ter ere van de certificering (eigen foto)

 

 

VILSTEREN – Officiële momenten vallen wethouder Ko Scheele wel vaker ten deel, maar het onthullen van een BuitenCertificaat is toch andere koek. Dat deed hij maandag ten bij basisschool Natuurrijk in Vilsteren ten overstaan van de kinderen, kun ouders en de leerkrachten. een bijzonder moment omdat Natuurrijk de tweede school in ons land is die het felbegeerde bordje op de gevel mocht schroeven. Ruim voordat de wethouder arriveerde had conciërge Egbert Meijlink het bordje op de muur bevestigd.

Natuurrijk heeft buitenonderwijs opgenomen in het lesrooster van alle groepen. Alle leerlingen gaan minimaal een half uur per dag (de pauzes tellen niet mee) naar buiten om daar les te krijgen. Afgelopen jaar werd het team geschoold in het geven van goed buitenonderwijs aan de hand van een lesdoel. Begin dit jaar werd de school uitgebreid met een kinderdagverblijf waar kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen en waar ze ervaren dat buitenspelen leuk en uitdagend is.

Binnen Stichting Catent vervult basisschool Natuurrijk een voortrekkersrol die – als de voortekenen niet bedriegen – de basis zou kunnen zijn voor een nieuwe manier van lesgeven en onderwijsbeleving.