DALFSEN – Wat hebben de klassieke musici Pandit Alok Lahiri en Parthasarathi Mukherjee gemeen met theosoof Krishnamurti, de wereldleraar die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw veelvuldig sprak op landgoed Eerde in Ommen? Welnu, hun Indiase komaf en hun gave om de mens spiritueel te voeden. Het optreden van de musici, vandaag in Theater De Stoomfabriek en een verdienste van programmeur Jan Wolfkamp, is eenmalig en uniek in Overijssel.

De oorspronkelijke en steeds originele schoonheid van hun muzikale spel voert de luisteraars mee langs lyrische vergezichten en overrompelt hen met intrigerende ritmes en klankrijke cycli van sarod en tabla. In de wereld van de Indiase klassieke muziek zijn deze instrumenten zeer bepalend. De recensies spreken boekdelen: betoverend mooi, mysterieus en hypnotiserend.

Vandaag dus in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.