(foto: www.autowastips.nl)

 

 

DALFSEN – Ze hebben het druk, de meiden en jongens van 0529 Unites. Is het niet als hulppiet bij het afleveren van Sinterklaascadeautjes, dan wel tijdens het wassen van auto’s. Alles om zoveel mogelijk geld bijeen te sprokkelen voor het goede doel: het inloophuis Casa Ana in Roemenië.

Dat wassen doen ze vandaag op de parkeerplaats aan het Smidswegje tussen de Jumbo en De Overkant. Tot 16.00 uur staan ze daar, gewapend met water, sponzen, microvezel doekjes, shampoo en stofzuiger. Het principe is eenvoudig: parkeer de auto, geef de sleutels af, doneer een tientje (of het dubbele als het interieur ook gedaan moet worden) en na het boodschappen doen staat de auto er weer spic en span bij.

0529 Unites bestaat uit ruim dertig jongeren uit Dalfsen die volgend jaar zomer een week lang naar Roemenië gaan om daar hand en spandiensten te verlenen. De naam 0529 Unites betekent trouwens zoveel als ‘Dalfsen verbindt’. In het Transvaalse deel van Roemenië gaan de jongeren allerlei klussen klaren bij Casa Ana, een inloophuis voor zigeunerkinderen in het dorp Petelea dat wordt gerund door oud-Dalfsenaren Ellen en Jorrit Zelle. Daar worden diverse karweitjes en projecten aangepakt en daar is geld voor nodig. Door het ontplooien van verschillende activiteiten in de gemeente Dalfsen willen de jongeren voldoende geld genereren om ter plekke materialen te kunnen kopen en aan de slag te gaan. Vorig jaar reisden de Dalfsenaren voor het eerst naar Casa Ana en hielden zich onder meer bezig met het sausen van muren en plafonds. Er is toen veel bereikt, maar er is nog veel te doen.


Benieuwd naar de andere acties en plannen van 0529 Unites? Kijk dan op www.facebook.com/0529unites.