DALFSEN – Met een ruim vijftig jaar oude blauwe Peugeot camionette van Classic Job kwam fijnproever Alain Caron woensdagochtend aan bij de kassen van Eef en Jennie Stel. De chefkok van Franse origine was daar voor opnamen voor het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Daarin neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Ter plekke bereidt hij dan met vers geoogste producten een smakelijke maaltijd.

Met zijn charmante tongval sprak Alain met tuinder Eef Stel die de smakelijkste groenten kweekt. Die zijn voor de eigen winkel, maar de Dalfsenaar levert tevens aan De Witte Gans, de Librije, Lauswolt in Beetsterzwaag, Waldorf Astoria in Amsterdam en restaurant Stones van Stenden hogeschool in Emmen. Daarnaast worden wekelijks circa vijftig boodschappenkratten voor dorpelingen gevuld die dan per bakfiets worden rondgebracht door Joris van stichting Joris bezorgd. Smaak is wel het toverwoord in de kassen van Eef Stel. Ruim vijfentwintig jaar geleden liet hij de reguliere teelt met kunstmest en bestrijdingsmiddelen voor wat het was en stapte over op ouderwetse meststoffen en gevitaliseerd water. Dankzij een gezond bodemleven en niet in de laatste plaatst zijn vakmanschap, oogst hij sindsdien groenten met smaak en dat wordt tot ver buiten de provinciegrenzen op waarde geschat.

Alain Caron, ooit jurylid van Masterchef (Net 5), was woensdag zichbaar onder de indruk van wat er in de kassen groeit en bloeit. Wanneer het item wordt uitgezonden is nog niet bekend. 

 Eef’s Style koken met Alain Caron (foto: productieteam BinnensteBuiten)

 

In BinnensteBuiten krijgt de kijker dagelijks (behalve op zondag) op televisie én online een duurzame mix van huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken voorgeschoteld. BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen vol liefde en passie op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)

 

Alain Caron luistert en proeft.

Jennie Stel met vers gesneden rozemarijn.